Wat te doen als mijn dier vergiftigd werd?

Heeft je huisdier tijdens een wandeling een vergiftiging opgelopen? Meld dit dan aan de politie. 

De wijkinspecteur zal een buurtonderzoek doen om na te gaan of er nog feiten gekend zijn in de buurt. In het belang van het onderzoek zal er zoveel mogelijk informatie verzameld worden. Ook zal er gevraagd worden om preventief huisdieren aan de leiband te houden.

Iedere melding is afhankelijk van de aard, plaats en omstandigheden van het feit. Maar bij enig vermoeden van kwaad opzet zal altijd een proces-verbaal opgesteld worden.

Tref je eventuele producten met gif aan waarvan je vermoedt dat deze daar werden geplaatst om dieren te verwittigen: verwittig zeker de politie.

Bel het antigifcentrum

Vooral honden kunnen het slachtoffer worden van hun gulzigheid. Ze maken geen onderscheid tussen schadelijk of onschadelijk voedsel. Honden schrokken van alles naar binnen. Ook slakkenkorrels, rattenvergif of meststof. Katten daarentegen zijn kieskeuriger, maar ook bij hen bestaat de kans dat ze gif binnen krijgen. 
Bij een vermoeden van vergiftiging bel je best zo snel mogelijk naar het Antigifcentrum (070 245 245, gratis, 24/u bereikbaar). Zij kunnen zeggen welke eerste zorgen je kan toebrengen aan je huisdier.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Het Houtsche via het contactformulier of telefonisch via 050 82 08 00.